RI - Theme 2017-2018
RI President Ian Riseley

Wandelen voor Water 2015

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daar moeten kinderen kilometers lopen om water te halen. Naar school gaan? Vaak is er weinig tijd voor….

De stichting Aqua for All en haar partnerorganisaties vinden dat het anders kan. Samen met stichtingen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven en zelfs gemeenten organiseert Aqua for All elk jaar Wandelen voor Water. Deze campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag (22 maart). Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitatie.

Doel van Wandelen voor Water is dat kinderen dat zich bewust worden van de waterproblematiek in de wereld. De school besteedt vooraf en tijdens de week van Wandelen voor Water hier aandacht aan. Aqua for All biedt een lespakket voor alle groepen van de basisschool en een waterdeskundige geeft een gastles. Hij of zij vertelt meer over de situatie hier en de situatie daar én over het project waarvoor de opbrengst is bestemd.

Daarom organiseert Rotaryclub Wierden in samenwerking met RC Almelo en RC Ambt Almelo, RC Rijssen op 25 maart 2015 wederom het project Wandelen voor Water. RC Twenterand zal dit evenement op 18 maart houden.

logo aqua for all

Aqua for All, initiatiefnemer van de campagne Wandelen voor Water, stelt kennis uit de Nederlandse watersector beschikbaar voor projecten, die zich richten op toegang tot veilig drinkwater en deugdelijke sanitaire voorzieningen. Het grootste deel van de projecten richt zich op een duurzame verbetering van de voorziening voor drinkwater en/of sanitatie in ontwikkelingslanden. (klik op het logo voor meer info)

Wanneer:  25 maart 2015,  Start: 9.45 uur   -   Finish: ca. 11.45 uur.

Startplaats: start is op het Binnenhof in Wierden.  Route: Lengte:  ca. 6 km.

Opbrengst gaat naar:   Babiche Water project Ethiopië

wandelen voor water foto       logo wilde ganzen